16 Ocak 2013 Çarşamba

E Devlet Şifremi Unuttum Diyenler

E-devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım, nasıl alabilirim, nasıl öğrenebilirim,geri almam için ne yapmam gerekiyor,e devlet şifresini unutanlara ceza varmı sorularının cevabını bu yazımızda bulacaksınız.


E devlet şifresinini unutanlar internetten hiç bir şekilde tekrar şifresini alamıyorlar. E Devlet şifresinin unutulması durumunda veya E-devlet Şifresinin kaybedilmesi durumlarında kaybedenler en yakın ptt şubesine gitmeliler. PTT’den kaybedilen şifrenin tekrar alınması durumunda her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. Halen var olan uygulamaya göre elinde nüfus cüzdanı olan yaşayan kişilere şifre veriliyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızda e devlet şifresi alabilirler. Yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız edevlet şifresi alabilmelerinin tek yolu devletin temsilcisi olarak o ülkede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarıdır. Konsolosluklara basvuran gurbetçi vatandaşlarımıza konsolosluklarda e devlet şifreleri verilmektedir.
TC vatandaşlığından izinle çıkmış Türkler, yani mavi-pembe kartlılar şifre alamıyor. Türkiye’de SSK’lı veya Bağ- Kur’lu olarak çalışan yabancılar veya Türk uyruklu yabancılar da e-devlet şifresi alamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder