16 Ocak 2013 Çarşamba

E-tapu sorgulama

Tapu Nedir:

Tapu belgesi herhangi bir eşya, malın hangi kişiye ait olduğunu gösteren evraktır. Tapuya tapu senedi adı da verilmektedir. Tapu belgesi tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapusu çıkarılan bir malın hakkı tapuda ismi geçen kişiye aittir. Zaman içerisinde o mal hakkında sahiplik konusunda aksini söyleyecek ve kanıtlayabilecek yeni belgeler çıkması durumunda tapu senedi değiştirilebilinir.
Tapu işlemleri halkın sıklıkla kullandığı hizmetlerden birisidir. Bunu fark eten devlet, tapu işlemleri hakkında halkı bilinçlendirmek ve daha hızlı, kolay erişim sunabilmek için e-tapu sorgulama uygulamasını devletin kısa yolu olan e-devlet sisteminde hizmete sunmaya başladı. Birçok devlet uygulamasını ve sorgulama sayfalarını halkın hizmetine sunmakta olan e-devlet uygulaması birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Bu yeniliklerden birisi de e-tapu sorgulama uygulamasını aktif ederek halkın devlet kapılarında saatlerce dolaşıp belge çıkarttırma zahmetinden kurtulmuş olması olmuştur. E-tapu sorgulama uygulaması sayesinde isteyen kişi e-devlet sisteminde tapuları hakkında bilgileri görüntüleyebilir ve istediği takdirde tapunun görüntüsünü kısa bir zaman içerisinde bilgisayarına indirip yazıcıdan çıkartabilir.
E-tapu sorgulama

E-tapu sorgulama:

E-tapu sorgulama sistemi şuan e-devlet sitesi üzerinden hizmet vermektedir. E-devlet sistemine girebilmeniz için T.C. Kimlik numaranızı ve size özel olarak verilen e-devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekmekte. E-devlet şifrenizi PTT şubesine kimliğiniz ile beraber giderek öğrenebilirsiniz.
E-Tapu sorgulama sayfasına https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkinden ulaşabilirsiniz. E-tapu sorgulama sayfasına girdiğinizde sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir. “Kimliği şimdi doğrula” bölümüne basarak doğrulama sayfasına gidin. Bu sayfada 4 çeşit doğrulama yöntemi bulunmakta. Bunlar E-devlet şifresi, Mobil imza, Elektronik imza, T.C. Kimlik kartı seçenekleridir. Bizde e-devlet şifresi bulunduğu için E-Devlet Şifresi bölümüne tıklayarak e-tapu sorgulama doğrulama ekranına giriş yapın. T.C. Kimlik numaranızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz e-devlet şifrenizi bu bölüme girip Gönder butonuna basın. Bu sayede e-tapu sorgulama için doğrulamayı yapmış olacaksınız. Bu işlemden sonra e-tapu sorgulama sayfasına giderek istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
E-tapu sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder