16 Ocak 2013 Çarşamba

E-vergi levhası sorgulama

Devletin halkın hizmetine açmasıyla birlikte internetten sorgulama yapabileceğiniz uygulamalardan birisi de e-vergi levhası sorgulama hizmetidir. E-devletin birçok devlet uygulamasını internete taşımasıyla birlikte birçok kolaylık ortaya çıkmıştı. Özellikle halkın zahmetsizce sadece birkaç tıkla sorgulama yapabilmesi e-devletin en beğenilen özelliği olmuştur. Halkın yoğunlukla talep ettiği sorgulama uygulamalarından birisi e-vergi levhası sorgulama hizmetiydi. Günümüzde e-vergi levhası sorgulama işlemi birçok devlet sayfasından kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu sayfalarda sadece sorgulama işlemini değil, vergiler hakkında detaylı bilgileri de edinebiliyorsunuz.


E-vergi levhası sorgulama işlemini internetten hızlıca yapabilmek için iki yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden ilki e-devlet sistemiyle e-vergi levhası sorgulamak. E-Devlet ile e-vergi levhası sorgulama yapabilmeniz için e-devlet şifreniz olması gerekiyor. E-devlet şifrenizi öğrendikten sonra bu şifre T.C. Kimlik numaranız ile birlikte e-devletin sitesi olan turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Doğrulama işlemlerinin ardından e-vergi levhası sorgulama sayfasına gitmek için https://www.turkiye.gov.tr/e-vergi-levhasi-sorgulama linkine tıklayın. Eğer giriş yapmışsanız karşınıza e-vergi levhası sorgulama ekranı gelecektir. Bu ekrandan kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


E-vergi levhası sorgulama işlemi için bir diğer yöntem ise Gelir İdaresi Başkanlığının resmi sitesi olan gib.gov.tr ile sorgulama yapmaktır.  Aşağıdaki linki tıkladıktan sonra sorgulatmak istediğiniz kişiye ait birçok bilgi istenecektir. Öncelikle sol bölüme sorgulayan kişinin bilgisini sırasıyla T.C. Kimlik numaranızı, adınızı soyadınızı, kimliğinizde yer alan cilt numaranızı ve yine kimlikte yazan il bilgisini ekrana geçirin. Ekranın sağ tarafında ise sorgulanacak kişi ya da kurumun bilgi bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde de sırasıyla vergi kimlik numarası (ya da T.C. Kimlik numarası), İl, vergi dairesi bölümlerini doğru bir şekilde doldurun ve “Sorgula” butonuna basın. Bu yöntem sayesinde de kolaylıkla e-vergi levhası sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
e vergi levhası sorgulama

E-vergi levhası sorgulama için size iki ayrı yöntem sunduk. Eğer e-devlet şifreniz bulunuyorsa turkiye.gov.tr üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Eğer e-devlet şifrenizi henüz öğrenmediyseniz PTT Şubesine giderek öğrenebilir ya da Gelir İdaresi Başkanlığının bize sunmuş olduğu e-vergi levhası sorgulama uygulamasını kullanarak şifresiz bir şekilde sorgulama yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder